87534, м. Маріуполь, вул. Гризодубової, 3
info@dndpss.gov.ua
Адреса для листування
85300, Донецька обл., м. Покровськ, вул., Котляревського, 22
ГАРЯЧА ЛІНІЯ
+38 099 151 64 06
Введите текст
ДЕРЖСАНЕПІДНАГЛЯД
БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ
ПРОДУКТІВ ТА ВЕТЕРИНАРНА
МЕДИЦИНА
УПРАВЛІННЯ
ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ
РЕЄСТРАЦІЯ С/Г ТЕХНІКИ
ЗАХИСТ СПОЖИВАЧІВ
КОНТРОЛЬ У СФЕРІ
ЦІНОУТВОРЕННЯ
новини /
02.04.2019 14:55
Дружківське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області спільно з фахівцями лабораторного центру 29.03.2019 в приміщенні Дружківської філії «Донецького обласного лабораторного центру МОЗ України» провели нараду з медичними працівниками дошкільних, загальноосвітніх закладів м. Дружківки за результатами вибіркових перевірок харчування у дитячих організованих колективах міста та інших питань.
Розглянули недоліки та проблеми в організації харчування в дошкільних закладах, загальноосвітніх школах, навчально-виховних комбінатах міста, а саме:
- необхідність проведення капітальних ремонтів харчоблоків закладів. При плануванні поточних ремонтів харчоблоків необхідно передбачати вимоги санітарного законодавства (всі поверхні повинні бути гладкими, легко доступними для миття та дезінфекції);
- економія енергоресурсів повинна бути розумною, вона не повинна впливати ні на технологічний процес (достатнє освітлення робочих місць, використання електрообладнання в необхідному обсязі), ні на якість миття посуду (температура та кількість води повинні бути достатніми);
- звернули увагу на додержання особистої гігієни учнями. Треба проводити санітарно-освітню роботу щодо обов’язкового миття рук перед вживанням їжі, не замінювати миття рук протиранням вологими серветками;
- медичним працівникам необхідно безпосередньо брати участь у процесі прийому до закладів продуктів, бракеражі сирої продукції, а також у контролі дотримання умов їх зберігання, контролювати виконання перспективного меню, технологію приготування та умови видачі готової їжі;
- також треба контролювати відбір та зберігання добових проб, не допускати їх вторинного забруднення;
- звернути увагу на режим миття посуду та інвентарю, забезпечити харчоблоки інструкціями з миття посуду та обробки інвентарю.
Також проінформували щодо роботи дитячих закладів в умовах епідемічних ускладнень на прикладі роботи в умовах епідемічних ускладнень з корі, особлива увага була приділена ролі медичного працівника закладу в такій ситуації. Та звернули увага на роботу з профілактики педикульозу в організованих дитячих колективах, необхідність спостереження у вогнищах педикульозу та подання екстреного повідомлення за встановленою формою.
На всі поставлені питання були надані змістовні відповіді.