ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ

В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

87534, м. Маріуполь, вул. Гризодубової, 3

info@dndpss.gov.ua

 

Адреса для листування

85300, Донецька обл., м. Покровськ, вул., Котляревського, 22

 

ГАРЯЧА ЛІНІЯ

+38 099 151 64 06

Введите текст

ДЕРЖСАНЕПІДНАГЛЯД

БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ

ПРОДУКТІВ ТА ВЕТЕРИНАРНА

МЕДИЦИНА

УПРАВЛІННЯ

ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

РЕЄСТРАЦІЯ С/Г ТЕХНІКИ

ЗАХИСТ СПОЖИВАЧІВ

КОНТРОЛЬ У СФЕРІ

ЦІНОУТВОРЕННЯ

УПРАВЛІННЯ

ДІЯЛЬНІСТЬ

УПРАВЛІННЯ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

КОНТАКТИ

Новини

     02.04.2019  14:55

 

    Провели нараду з медичними працівниками дошкільних, загальноосвітніх закладів м. Дружківки

     Дружківське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області спільно з фахівцями лабораторного центру 29.03.2019 в приміщенні Дружківської філії «Донецького обласного лабораторного центру МОЗ України» провели нараду з медичними працівниками дошкільних, загальноосвітніх закладів м. Дружківки за результатами вибіркових перевірок харчування у дитячих організованих колективах міста та інших питань.
Розглянули недоліки та проблеми в організації харчування в дошкільних закладах, загальноосвітніх школах, навчально-виховних комбінатах міста, а саме:
- необхідність проведення капітальних ремонтів харчоблоків закладів. При плануванні поточних ремонтів харчоблоків необхідно передбачати вимоги санітарного законодавства (всі поверхні повинні бути гладкими, легко доступними для миття та дезінфекції);
- економія енергоресурсів повинна бути розумною, вона не повинна впливати ні на технологічний процес (достатнє освітлення робочих місць, використання електрообладнання в необхідному обсязі), ні на якість миття посуду (температура та кількість води повинні бути достатніми);
- звернули увагу на додержання особистої гігієни учнями. Треба проводити санітарно-освітню роботу щодо обов’язкового миття рук перед вживанням їжі, не замінювати миття рук протиранням вологими серветками;
- медичним працівникам необхідно безпосередньо брати участь у процесі прийому до закладів продуктів, бракеражі сирої продукції, а також у контролі дотримання умов їх зберігання, контролювати виконання перспективного меню, технологію приготування та умови видачі готової їжі;
- також треба контролювати відбір та зберігання добових проб, не допускати їх вторинного забруднення;
- звернути увагу на режим миття посуду та інвентарю, забезпечити харчоблоки інструкціями з миття посуду та обробки інвентарю.


     Також проінформували щодо роботи дитячих закладів в умовах епідемічних ускладнень на прикладі роботи в умовах епідемічних ускладнень з корі, особлива увага була приділена ролі медичного працівника закладу в такій ситуації. Та звернули увага на роботу з профілактики педикульозу в організованих дитячих колективах, необхідність спостереження у вогнищах педикульозу та подання екстреного повідомлення за встановленою формою.
На всі поставлені питання були надані змістовні відповіді.