ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ

В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

87534, м. Маріуполь, вул. Гризодубової, 3

info@dndpss.gov.ua

 

Адреса для листування

85300, Донецька обл., м. Покровськ, вул., Котляревського, 22

 

ГАРЯЧА ЛІНІЯ

+38 099 151 64 06

Введите текст

ДЕРЖСАНЕПІДНАГЛЯД

БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ

ПРОДУКТІВ ТА ВЕТЕРИНАРНА

МЕДИЦИНА

УПРАВЛІННЯ

ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

РЕЄСТРАЦІЯ С/Г ТЕХНІКИ

ЗАХИСТ СПОЖИВАЧІВ

КОНТРОЛЬ У СФЕРІ

ЦІНОУТВОРЕННЯ

УПРАВЛІННЯ

ДІЯЛЬНІСТЬ

УПРАВЛІННЯ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

КОНТАКТИ

Новини

     14.11.2019  17:55

 

     У місті Краматорськ була проведена нарада на тему: «Вимоги до організації безпечного та якісного харчування в організованих дитячих колективах»

     В м. Краматорську Департаментом освіти та науки Донецької облдержадміністрації спільно з Краматорським міським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області була проведена нарада на тему: «Вимоги до організації безпечного та якісного харчування в організованих дитячих колективах» відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
В заході прийняли участь представники управління освіти міських рад, райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, спеціалісти закладів

освіти та виховання дітей, постачальники харчових продуктів, суб’єкти господарювання, які надають послуги з харчування дітей, медичні працівники з міст Краматорська, Слов’янська, Дружківки, Слов’янського та Олександрівського районів, Лиманської, Черкаської, Миколаївської, Олександрівської, Шахівської, Андріївської ОТГ.
Всього присутніх на семінарі 233 осіб.


     Під час навчання піднімалися питання необхідності забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя в дитячих закладах та закладах загальної середньої освіти, введення в систему аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), впровадження в закладах освіти постійно діючих процедур заснованих на принципах НАССР.


     Учасники заходу попереджені про те, що під час складання тендерної документації для закупівлі харчових продуктів та надання освітніх послуг з харчування дітей вимоги щодо наявності експлуатаційних дозволів у постачальників (у тих випадках, коли це передбачено вимогами законодавства) та державної реєстрації потужностей з виробництва та/або обігу харчових продуктів є обов’язковими.