ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ

В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

87534, м. Маріуполь, вул. Гризодубової, 3

info@dndpss.gov.ua

 

Адреса для листування

85300, Донецька обл., м. Покровськ, вул., Котляревського, 22

 

ГАРЯЧА ЛІНІЯ

+38 099 151 64 06

Введите текст

ДЕРЖСАНЕПІДНАГЛЯД

БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ

ПРОДУКТІВ ТА ВЕТЕРИНАРНА

МЕДИЦИНА

УПРАВЛІННЯ

ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

РЕЄСТРАЦІЯ С/Г ТЕХНІКИ

ЗАХИСТ СПОЖИВАЧІВ

КОНТРОЛЬ У СФЕРІ

ЦІНОУТВОРЕННЯ

УПРАВЛІННЯ

ДІЯЛЬНІСТЬ

УПРАВЛІННЯ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

КОНТАКТИ

Новини

     13.10.2021  14:35

 

 

     З метою попередження і недопущення виникнення спалахів гострих інфекційних захворювань та харчових отруєнь, забезпечення належного контролю за станом дотримання вимог законодавства про харчові продукти в процесі організації харчування у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах  та на виконання доручення Секретаріату Кабінету Міністрів України від 23.09.2021 року № 30703/0/2-21 та листа від Президента України від 22.09.2021 року №43-01/350, спеціалістами Нікольського управління було взято участь у комісійних перевірках навчальних закладів

     З метою попередження і недопущення виникнення спалахів гострих інфекційних захворювань та харчових отруєнь, забезпечення належного контролю за станом дотримання вимог законодавства про харчові продукти в процесі організації харчування у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах та на виконання доручення Секретаріату Кабінету Міністрів України від 23.09.2021 року № 30703/0/2-21 та листа від Президента України від 22.09.2021 року №43-01/350, спеціалістами Нікольського управління було взято участь у комісійних перевірках навчальних закладів Нікольської, Мангушської та Кальчицької ОТГ Маріупольського району.


     Особливу увага приділялась вимогам до постачальників продукції згідно із законодавством у сфері безпечності харчових продуктів, дотриманню умов і термінів зберігання харчових продуктів, наявності документації, що підтверджує їхню якість та безпечність.


     Також було перевірено наявність миючих і дезінфікуючих засобів, умови їх зберігання та використання, забезпечення працівників харчоблоку спеціальним одягом, спостерігали за процесом миття столового і кухонного посуду.


     Особливу увагу акцентували на змінах, передбачених новими вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».


     Під час обстежень були виявлені порушення санітарно-гігієнічних вимог, керівникам закладів було надано рекомендації щодо їх усунень.