ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ

В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

87534, м. Маріуполь, вул. Гризодубової, 3

info@dndpss.gov.ua

 

Адреса для листування

85300, Донецька обл., м. Покровськ, вул., Котляревського, 22

 

ГАРЯЧА ЛІНІЯ

+38 099 151 64 06

Введите текст

ДЕРЖСАНЕПІДНАГЛЯД

БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ

ПРОДУКТІВ ТА ВЕТЕРИНАРНА

МЕДИЦИНА

УПРАВЛІННЯ

ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

РЕЄСТРАЦІЯ С/Г ТЕХНІКИ

ЗАХИСТ СПОЖИВАЧІВ

КОНТРОЛЬ У СФЕРІ

ЦІНОУТВОРЕННЯ

УПРАВЛІННЯ

ДІЯЛЬНІСТЬ

УПРАВЛІННЯ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

КОНТАКТИ

Новини

     14.06.2021  13:55

 

 

     Засідання круглого столу з питання реформування шкільного харчування

     У межах проекту Skool Food Generation «Введення санітарних норм якості харчових продуктів згідно з положеннями НАССР щодо контролю безпечності харчових продуктів харчування та покращення умов, які не відповідають санітарним нормам, в їдальнях державних освітніх закладів у Луганській та Донецькій областях (підконтрольних Уряду України)», що реалізують МБФ «Жовто-Блакитні Крила» та ВГО «Поруч» у партнерстві з ChildFund Deutschland, за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), 10 червня 2021 року відбулось засідання круглого столу «Інфраструктура та обладнання шкільних їдалень за стандартами НАССР» на базі Добропільського навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 4 з поглибленим вивченням окремих предметів – дошкільний навчальний заклад» в місті Добропілля Донецької області.


     У заході приймали участь представники облдержадміністрації, освітяни Донецької області – начальники відділів освіти, директори навчальних закладів, представники органів місцевого самоврядування, спеціалісти Краматорського та Добропільського управлінь Держпродспоживслужби.


     В рамках засідання було обговорено проблемні питання шкільного харчування, шляхи вирішення, акцентувалась увага на необхідності модернізації шкільних їдалень для впровадження системи НАССР в закладах в повному об’ємі.


     Представниками громадської організації «Жовто-Блакитні Крила» було представлено нове обладнання для шкільних їдалень, продемонстровано його технічні характеристики, завдяки якому приготування комплексного обіду понад 100 порцій перших, других страв та салатів двома поварами для ста осіб займає 40 хвилин, що дозволить годувати дітей свіжою, якісною та безпечною для здоров’я їжею. При приготуванні страв максимально виключається людський фактор: немає необхідності слідкувати за дотриманням часу приготування, а також степенем приготування рублених м’ясних виробів, мінімальний контакт рук працівників при приготуванні салатів, що в кінцевому підсумку сприяє покращенню мікробіологічних показників виготовленої продукції, а також скороченню часу для одночасної видачі готових страв на роздачу дітям. Наприкінці заходу відбулась дегустація приготовлених страв.