ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ

В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

87534, м. Маріуполь, вул. Гризодубової, 3

info@dndpss.gov.ua

 

Адреса для листування

85300, Донецька обл., м. Покровськ, вул., Котляревського, 22

 

ГАРЯЧА ЛІНІЯ

+38 099 151 64 06

Введите текст

ДЕРЖСАНЕПІДНАГЛЯД

БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ

ПРОДУКТІВ ТА ВЕТЕРИНАРНА

МЕДИЦИНА

УПРАВЛІННЯ

ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

РЕЄСТРАЦІЯ С/Г ТЕХНІКИ

ЗАХИСТ СПОЖИВАЧІВ

КОНТРОЛЬ У СФЕРІ

ЦІНОУТВОРЕННЯ

УПРАВЛІННЯ

ДІЯЛЬНІСТЬ

УПРАВЛІННЯ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

КОНТАКТИ

Новини

     23.09.2021  15:50

 

 

     Відбулося засідання круглого столу з обговорення актуальних питань здорового шкільного харчування та впровадження нового сезонного меню

     Під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії КОСТЮНІНОЇ, за участі та з методичним супроводом Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області 22 вересня 2021 року, на базі Слов’янського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Слов’янської міської ради, відбулося засідання круглого столу з обговорення актуальних питань здорового шкільного харчування та впровадження нового сезонного меню.


     Обговорювалися питання реформування системи шкільного харчування у закладах загальної середньої освіти області, особливості складання чотирьох тижневого сезонного меню у ЗЗСО, забезпечення закладів освіти якісною питною водою та своєчасного проведення лабораторних досліджень, профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед школярів.


     Від Головного управління на заході були присутні, зробили доповідь та відповіли на численні запитання освітян заступник начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Андрій ЛОГВІНОВ та лікар з гігієни дітей та підлітків Слов’янського управління Головного управління Марина СТЕПАНЧЕНКО, які висвітлили нормативні вимоги до складання сезонного меню. В режимі продуктивної дискусії були обговорені питання раціонального, безпечного та різноманітного харчування дітей, сучасні підходи до організації дитячого харчування з метою попередження як інфекційних захворювань, так і соматичної патології серед дітей шкільного віку.