87534, м. Маріуполь, вул. Гризодубової, 3
info@dndpss.gov.ua
Адреса для листування
85300, Донецька обл., м. Покровськ, вул., Котляревського, 22
ГАРЯЧА ЛІНІЯ
+38 099 151 64 06
Введите текст
ДЕРЖСАНЕПІДНАГЛЯД
БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ
ПРОДУКТІВ ТА ВЕТЕРИНАРНА
МЕДИЦИНА
УПРАВЛІННЯ
ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ
РЕЄСТРАЦІЯ С/Г ТЕХНІКИ
ЗАХИСТ СПОЖИВАЧІВ
КОНТРОЛЬ У СФЕРІ
ЦІНОУТВОРЕННЯ
новини /
23.09.2021 15:50
Під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії КОСТЮНІНОЇ, за участі та з методичним супроводом Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області 22 вересня 2021 року, на базі Слов’янського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Слов’янської міської ради, відбулося засідання круглого столу з обговорення актуальних питань здорового шкільного харчування та впровадження нового сезонного меню.
Обговорювалися питання реформування системи шкільного харчування у закладах загальної середньої освіти області, особливості складання чотирьох тижневого сезонного меню у ЗЗСО, забезпечення закладів освіти якісною питною водою та своєчасного проведення лабораторних досліджень, профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед школярів.
Від Головного управління на заході були присутні, зробили доповідь та відповіли на численні запитання освітян заступник начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Андрій ЛОГВІНОВ та лікар з гігієни дітей та підлітків Слов’янського управління Головного управління Марина СТЕПАНЧЕНКО, які висвітлили нормативні вимоги до складання сезонного меню. В режимі продуктивної дискусії були обговорені питання раціонального, безпечного та різноманітного харчування дітей, сучасні підходи до організації дитячого харчування з метою попередження як інфекційних захворювань, так і соматичної патології серед дітей шкільного віку.