ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ

В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

87534, м. Маріуполь, вул. Гризодубової, 3

info@dndpss.gov.ua

 

Адреса для листування

85300, Донецька обл., м. Покровськ, вул., Котляревського, 22

 

ГАРЯЧА ЛІНІЯ

+38 099 151 64 06

Введите текст

ДЕРЖСАНЕПІДНАГЛЯД

БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ

ПРОДУКТІВ ТА ВЕТЕРИНАРНА

МЕДИЦИНА

УПРАВЛІННЯ

ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

РЕЄСТРАЦІЯ С/Г ТЕХНІКИ

ЗАХИСТ СПОЖИВАЧІВ

КОНТРОЛЬ У СФЕРІ

ЦІНОУТВОРЕННЯ

УПРАВЛІННЯ

ДІЯЛЬНІСТЬ

УПРАВЛІННЯ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

КОНТАКТИ

Новини

     16.08.2019  11:55

 

     Щодо розслідування випадків  групової захворюваності на ГКІ, яка, ймовірно, пов’язана з парком-рестораном «Дача» (м. Маріуполь, пр. Металургів,11)

     Маріупольське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області оперативно інформує, що за інформацією Маріупольської міської філії ДУ «ДОЛЦ МОЗ України» від 12.08.2019р., протягом 11-12 серпня 2019р. до інфекційних відділень КНП ММР «Маріупольська міська лікарня № 4 ім. І.М. Мацука» госпіталізовано чотири дитини віком від 9 міс до 5 років з попереднім діагнозом: харчова токсикоінфекція та одна особа віком 35 років з попереднім діагнозом: гострий гастроентерит.


     Усі захворілі 10.08.2019 святкували день народження у парку-ресторані «Дача», розташованого за адресою: м. Маріуполь, пр. Металургів, 11.


     В ході розслідування цих випадків проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) - інспектування та санітарно-епідеміологічне обстеження у парку-ресторані «Дача» ( спільно з Маріупольскою міською філією ДУ «ДОЛЦ МОЗ України»).


     Виявлені порушення вимог у сфері безпечності і якості харчових продуктів, а саме:
підприємство не зареєстровано у Державному реєстру потужностей операторів ринку, набор виробничих приміщень підприємства не відповідає вимогам ДБН В.2.2-25:2009 2009 «Будинки і споруди. Підприємства харчування (заклади ресторанного господарства )» для підприємств ресторанного господарства: в одному виробничому приміщенні об’єднані функції м’ясного, рибного, холодного цеху, мийна кухонного посуду, мийна і комора тари.


     Відсутні супровідні документи на використану сировину та продукти, не контролюється температура холодильного обладнання (записи результатів перевірки температури відсутні).


     Відсутні відомості щодо проходження гігієнічного навчання персоналом. Не дотримується товарне сусідство при зберіганні харчових продуктів: в холодильній камері для зберігання м’ясної сировини зберігаються неїстівні продукти ( харчові відходи).


     Маріупольською міською філією ДУ «ДОЛЦ МОЗ України» у закладі громадського харчування та у домашньому вогнищі здійснено відбір проб харчових продуктів, води питної централізованого водопостачання, води очищеної фасованої, змивів на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору, проведено бактеріологічне обстеження працівників парку-ресторану та захворілих на носійство збудників патогенного стафілококу та кишкових інфекцій.


     За результатами перевірки надано припис щодо усунення виявлених порушень, виявлених під час здійснення державного заходу (контролю)» у парку-ресторані «Дача»
Про випадок групової захворюваності проінформовано Центральний відділ Головного управління поліції в Донецькій області.


     Фахівцями Маріупольського міського управління проводиться захід зі збору інформації у сфері державного контролю та нагляду за безпечністю і якістю харчових продуктів у магазинах та торгівельній мережі, які поставляли харчові продукти та сировину до даного закладу.


     Заходи щодо з’ясування джерел захворювання та можливих факторів передачі інфекції тривають.