ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ

В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

87534, м. Маріуполь, вул. Гризодубової, 3

info@dndpss.gov.ua

 

Адреса для листування

85300, Донецька обл., м. Покровськ, вул., Котляревського, 22

 

ГАРЯЧА ЛІНІЯ

+38 099 151 64 06

Введите текст

ДЕРЖСАНЕПІДНАГЛЯД

БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ

ПРОДУКТІВ ТА ВЕТЕРИНАРНА

МЕДИЦИНА

УПРАВЛІННЯ

ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

РЕЄСТРАЦІЯ С/Г ТЕХНІКИ

ЗАХИСТ СПОЖИВАЧІВ

КОНТРОЛЬ У СФЕРІ

ЦІНОУТВОРЕННЯ

УПРАВЛІННЯ

ДІЯЛЬНІСТЬ

УПРАВЛІННЯ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

КОНТАКТИ

Новини

     28.07.2020  09:15

 

     Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області повідомляє про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF)

     Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області повідомляє про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 16 липня 2020 року №2020.2623-fup 12 стосовно виявлення Salmonella Enterica ser. Enteridis (presence/25G) і enterica ser. Infantis (presence/25g) в м'ясі курячому механічного обвалювання з Польщі (виробництво: Polskamp S.A., PL 14170610 WE, Duchnow, зберігання: Pago Sp. z o., PL 14321108 WE, Blonie).


     Головне управління попереджає операторів ринку, які використовують чи здійснюють обіг даної продукції, про необхідність здійснення заходів згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».


     Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області за тел.: (0692) 41-63-62, або звертайтесь до територіальних управлінь.


     Довідково.


     Сальмонела – тип бактерій родини Enterobacteriaceae, який об'єднує анаеробні грамнегативні палички. Вони належать до бактерій внутрішньоклітинного типу – перебувають в клітинах зараженого організму. Бактерії сальмонели зустрічаються у диких і свійських тварин. За сприятливих умов, таких як спека або підвищена вологість, мікроорганізми Salmonella можуть жити поза живим організмом протягом декількох місяців. Промислове птахівництво і харчова промисловість сприяли зростанню сальмонельозу у всьому світі за останні роки.